HVAD ER FRIMURERI

 

Hvad er frimureri?

Frimureriet er et af verdens ældste eksisterende broderskaber – eller sammenslutning af mænd. Hovedsageligt er det mænd, der ønsker mere i livet end det, som den materielle og ofte meget forjagede hverdag kan tilbyde. Når man går i loge, så forsøger man at træde ind i en anden verden, - at i sig selv og for sine medmennesker skabe en ideal verden.

 

KEND DIG SELV kunne der stå over døren til frimureriet. Vi forsøger at lade de åndelige værdier få plads i menneskets dagligdag.

 

Vi forsøger at lære os selv, at mennesket ikke skal værdsættes efter hvilken stilling det har – eller hvilken position det har opnået, men efter hvorledes det er som menneske.

 

Vi søger at sætte mennesket højere, jo mere de frigør sig af de ydre ting og de fordomme som hersker i verden. Vi søger at fremme glæden ved alt det skønne i verden.

 

Ritualer er noget vi alle kender fra vor dagligdag – vi har en fast rytme i hvad vi foretager os fra vi står op til vi går i seng. Vi fejrer fødselsdage – jul og andre større begivenheder efter bestemte mønstre.

 

Frimureriet benytter gamle ritualer til at give brødrene oplevelser og belæring. De gamle murer- og stenhuggerværktøjer benyttes ikke kun som pynt, de får gennem ritualet en åndelig værdi – de bliver til symbolske vejvisere. Et enkelt symbol kan være mere talende end tusinde ord.

 

Hemmeligheder har vi ingen af – men, vi ønsker dog ikke at fortælle om de ritualer og ceremonier vi benytter – de skal opleves.

 

Vi benytter i de forskellige grader nogle kendingstegn som kun den der har graden kender. Samtlige frimureriske love og regler er tilgængelige for offentligheden

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved